Samen iets toevoegen aan de gebouwde omgeving: daar gaat ons hart sneller van kloppen. Op een manier waarbij we elkaar helpen, van elkaar leren en elkaar met fatsoen behandelen. Dat is bouwen op vertrouwen.

Hoe het allemaal begon

Een familiebedrijf uit Schaijk

Oprichting Peter Peters

Op 1 augustus 1988 richt Peter Peters ons bedrijf op. De naam? Die moest vooral duidelijk zijn: Aannemersbedrijf Peter Peters.

tijdlijn afbeelding

Allereerste kantoortje

In een achterhuis op ’t Gaal in Schaijk bouwt Peter in 1988 zijn allereerste kantoortje.

tijdlijn afbeelding

Bouwproject 1

In 1989 starten we ons eerste bouwproject: ‘werk’ Jonkergouw aan de Koekampweg. Met natuurlijk ook een geïmproviseerde schaftkeet!

tijdlijn afbeelding

Overname Barli

In 1992 nemen we Barli Bouwsystemen over van Bart en Lieke Cuijten. Bart blijft trouwens tot zijn pensioen bij ons werken.

tijdlijn afbeelding

Peters Machinale Timmerwerken

Het maken van kozijnen, ramen en deuren groeit uit tot een specialisme. Daarom richten we in 1993 Peters Machinale Timmerwerken op.

Volwaardig aannemersbedrijf

In 1993 zijn we een volwaardig aannemersbedrijf. Met een tweedaags openingsfeest vieren we onze verhuizing naar de Scheltseweg.

tijdlijn afbeelding

Jubileumfeest

Groot feest in 2001, want we bestaan 12,5 jaar. Dat jubileum vieren we met onze medewerkers, hun partners en onze relaties.

tijdlijn afbeelding

Peters Projectontwikkeling

In 2004 richten we een nieuwe tak op: Peters Projectontwikkeling. Jos de Groot gaat het bedrijf leiden als mededirecteur.

tijdlijn afbeelding

Barli verhuist naar Uden

Barli groeit uit zijn jasje en verhuist in 2006 naar Uden. Dat schept ruimte voor een grotere werkplaats voor Peters Machinale Timmerwerken.

tijdlijn afbeelding

Eigen vrachtauto met kraan

Om onze producten zelf te kunnen vervoeren, schaffen we in 2007 een vrachtauto met kraan aan.

tijdlijn afbeelding

Uitbreiding aannemersbedrijf

In 2008 breiden we ons aannemersbedrijf uit met een royale vleugel. Ook delen we de werkplekken opnieuw in en komt er een eigen receptie.

tijdlijn afbeelding

Bouwen voor de zorg

We bouwen steeds meer voor de zorgsector. Ons eerste grote project voeren we in 2009 uit voor ’s Heeren Loo in Druten.

Eerste uitgave PeterWeter

Een magazine voor én door onze medewerkers: dat is de PeterWeter. De eerste uitgave verschijnt in 2009.

tijdlijn afbeelding

Miljoenenklus voor Barli

In 2009 tekent Barli zijn eerste miljoenendeal. Voor Wageningen University & Research mogen we 190 studentenwoningen bouwen.

Mijlpaal: 100 medewerkers

We groeien door: in 2010 telt onze bedrijvengroep honderd medewerkers! Een mijlpaal waar we trots op zijn.

tijdlijn afbeelding

Constructieburo Landerd

In 2010 komt er een nieuw bedrijf bij: Constructieburo Landerd. Hiermee richten we ons specifiek op tekeningen, berekeningen en advies.

tijdlijn afbeelding

De kracht van de Peters Groep

Berghem maakt in 2010 kennis met de kracht van de Peters Groep. In een half jaar realiseren we een complete wijk met 66 starterswoningen.

tijdlijn afbeelding

Eigen onderhoudsteam

‘Vandaag gebeld, morgen hersteld’. Met die belofte richten we in 2010 ons eigen onderhoudsteam op. Voor klein én groot onderhoud!

WK in Zuid-Afrika

Captain Peter volgt Oranje op de voet. In 2010 vliegt hij met 35 medewerkers en relaties naar het WK Voetbal in Zuid-Afrika!

tijdlijn afbeelding

Aandelenoverdracht

Op 14 september 2012 doet Peter een stap terug. Johan Swinkels, Marco Loeffen en Ferry Peters zijn de nieuwe aandeelhouders.

tijdlijn afbeelding

Social Invest

Peters Projectontwikkeling krijgt in 2012 een tak die zich richt op de huurmarkt: Social Invest.

We bestaan 25 jaar!

In 2013 bestaan we 25 jaar. Op vrijdag vieren we dat met onze relaties, op zaterdag trekken we met onze medewerkers en hun partners naar de ss Rotterdam.

tijdlijn afbeelding

Asbestsanering

Asbest eraf, zonnepanelen erop! Sinds 2013 kunnen we de asbestsanering voortaan zelf coördineren.

Nieuwbouw voor Barli

Barli groeit alweer uit zijn jasje. Op Jagersveld 20 in Uden bouwen we in 2014 een nieuw bedrijfspand met een computergestuurde framemachine.

tijdlijn afbeelding

Feestelijke opening

In 2015 openen we het Barli-bedrijfspand. Andries Peters maakt bekend dat hij de laatste aandelen van Peter overneemt en treedt toe tot de directie.

tijdlijn afbeelding

Barli Base

In 2015 ontwikkelen we Barli Base. Ons doel: het bouwen van semipermante prefab-woningen voor de huisvesting van ‘woonurgenten’.

Peters Real Estate

Projectontwikkeling met een PRE! Met Peters Real Estate tillen we onze projectontwikkelingstak in 2018 naar een hoger niveau.

Uniek bouwwerk

In 2018 realiseren we een multifunctioneel gebouw in Schaijk. Hier houden Peter en zijn ‘rechterhand’ Frans Zwaans kantoor voor Peters Beheer.

tijdlijn afbeelding

Automatiseren

Peters Machinale Timmerwerken automatiseert! In 2019 komt er een extra loods, maar ook een verfspuiterij met twee spuitrobots en een automatisch transportsysteem.

tijdlijn afbeelding

Op pad met de Beterweters

Oud-medewerkers van de Peters Groep (ofwel: de Beterweters) organiseren in 2019 hun eerste trip.

tijdlijn afbeelding

Barli wordt zelfstandig

De Peters Groep gaat in 2019 verder zonder Barli. Dat bedrijf maakt zich samen met Stegron klaar voor een veelbelovende toekomst in de bouw.

tijdlijn afbeelding

Timmerwerken online

Om onze klanten ook online perfect te bedienen, lanceren we met Peters Machinale Timmerwerken in 2020 een eigen webshop: kozijnenramendeuren.nl.

tijdlijn afbeelding

Sinterklaas drive-thru

Om het Sinterklaasfeest voor onze medewerkers en hun gezinnen in coronatijd tóch door te laten gaan, organiseren we in 2020 een heuse Sinterklaas drive-thru!

tijdlijn afbeelding

Constru

In 2022 verandert Constructieburo Landerd zijn naam in Constru.

tijdlijn afbeelding

HSB afdeling

In maart 2022 breid Peters Machinale Timmerwerken uit met een eigen HSB afdeling

tijdlijn afbeelding

Ons werk

Zorginstellingen, scholen, woningen, bedrijfshuisvesting, wasstraten… Ons portfolio bestaat uit de mooiste en meest functionele en unieke gebouwen. Waar of voor wie we ook aan de slag mogen; we voegen iets toe aan de wereld om ons heen. Een gezonde gedachte die ons bovendien al tal van tevreden opdrachtgevers heeft opgeleverd.

Onze groep bestaat uit vier bedrijven die zowel autonoom als samen opereren. Heb je er maar één nodig? Geen probleem…. Met Peter Peters Bouwbedrijf, Peters Machinale Timmerwerken, Constru en Peters Real Estate kunnen we je dus helpen bij elke uitdaging – klein of groot.

content afbeelding
content afbeelding

Onze aanpak

Bij alles wat we realiseren spelen technische expertise, slimme oplossingen en het gebruik van de juiste materialen uiteraard een grote rol. Bovendien voelen we een grote verantwoordelijkheid voor het welzijn van onze medewerkers en de wereld om ons heen. Maar wat ons écht anders maakt dan anderen? Dat is onze visie op samenwerken. We bouwen namelijk op vertrouwen.

Wat dat betekent? Geen contracten met piepkleine lettertjes, maar duidelijke afspraken. Geen eindeloze gesprekken, maar de mouwen opstropen. Geen borstklopperij, maar bescheiden trots. En ook: eerst goed naar onszelf kijken voordat we naar een ander wijzen. Wij weten: vertrouwen brengt je het verst.

Vakmensen die op niveau kunnen meedenken én hun handjes graag laten wapperen

Lex Peters

Eigenaar ANAC Carwash

Lees het hele verhaal
Afbeelding persoon

Bekende gezichten

Elk schip heeft zijn kapiteins: de bekende gezichten die namens de hele club vertegenwoordigen waar we met elkaar zo goed in zijn. Dit zijn die van ons.

Afbeelding directielid

FerryPeters

Afbeelding directielid

AlexanderSchoonenberg

Afbeelding directielid

MarcoLoeffen

Afbeelding directielid

AndriesPeters

Duurzaam bouwen

Om anno 2022 toekomstbestendig te zijn, kun je niet anders dan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Gelukkig is dit voor ons al jaren de norm. Maar erover praten? Dat doen we niet zo veel. In plaats daarvan laten we onze liefde voor mens en milieu vooral zien. Kom dus eens langs in Schaijk!