https://www.petersgroep.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/slider.2-barligk-is-929.jpglink
https://www.petersgroep.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/slider.7-bouwgk-is-929.jpglink
https://www.petersgroep.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/slider.sliderpeters-real-estategk-is-929.jpglink
https://www.petersgroep.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/slider.1-Machinalegk-is-929.jpglink
https://www.petersgroep.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/slider.4-constructiegk-is-929.jpglink
https://www.petersgroep.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/slider.3-Projectontwgk-is-929.jpglink
Progress bar

BIM

Binnen een bouwproces werken zeer veel verschillende partijen samen om te komen tot de uiteindelijke totstandkoming van het bouwwerk. De omgeving is continu in beweging en de rollen en verantwoordelijkheden van deze partijen verschuiven regelmatig. De grote hoeveelheid partijen die bij een project betrokken zijn en de grote hoeveelheid gegevens binnen een project en de dynamiek daarvan vergroot de kans op faalkosten aanzienlijk.

BIM is de oplossing die maakt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal 3D gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. Deze is dus gedurende het bouwproces altijd actueel en voor alle betrokken partijen beschikbaar.

Bouwbedrijf Peter Peters maakt het bouwen virtueel met BIM. Met uw project uitgevoerd in BIM bespaart u niet alleen tijd, maar ook kosten.

De tekeningen, de plattegronden, doorsneden, gevelaanzichten en details komen overeen omdat deze allemaal worden samengesteld vanuit 1 3D model.

Betere beheersing van het proces en de productie: vergaande prefabricage mogelijkheden en “just in time” levering op de bouwplaats.

Doelen en voordelen van BIM 

 • Conflicten/opstakels van bijvoorbeeld onvoldoende ruimte/hoogte van luchtkanalen worden vooraf geconstateerd. Met traditioneel bouwen wordt een opdrachtgever vaak voor het blok gezet tijdens de bouw als het bouwteam tot de ontdekking komt dat er een probleem is. Dan moet er vaak door de opdrachtgever een concessie worden gedaan in de vorm van bijvoorbeeld een extra leidingkoof of verlaging in het plafond.
 • Goed 3-D beeld  van het eindproduct voor de opdrachtgever. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf.
 • Kennis van de aannemer en die van zijn onderaannemers/leveranciers worden gebruikt bij het fine-tunen van het model. BIMMEN is niet alleen een gebouw als 3D uit laten tekenen door een architect maar het moet een ketensamenwerking zijn. BIM is een methode, een proces en een hulpmiddel om op een efficiënte wijze met diverse partijen samen te werken.
 • Het terugbrengen van faalkosten.
 • Kwaliteit van werk verhogen.
 • Bevordering van de samenwerking en wederzijds begrip tussen alle partijen.

Persoonlijk advies of meer informatie over onze aanpak? Bel ons; 0486 463788

Contactgegevens

Peters Groep
Scheltseweg 13
5374EB Schaijk

T 0486 463788
F 0486 463630

Certificaten

 • ISO-VCA
 • Bouwend Nederland
 • Woningborg
 • Fundeon erkend leerbedrijf
 • KOMO & KOMO SKH